Uniek moment, unieke locatie

Jullie bruiloft

“Wie een wijf trouwt om het lijf, verliest het lijf, en houdt het wijf.”

Je bent dus gewaarschuwd door Jacob Cats (1577 – 1660).

Mocht je ondanks deze serieuze waarschuwing alsnog besluiten om in het huwelijk te treden, dan biedt de monumentale Beetser kerk daar alle gelegenheid toe. Zowel in de oude raadzaal als in het schip kun je “ja” zeggen, zowel tijdens het kerkelijk alsook tijdens het wereldlijk huwelijk. In de kerk van Beets kun je je geluk laten bezegelen, hoe dan ook.

HET SCHIP

Wil je er echt een huwelijk-in-stijl van maken, dan biedt het schip van de kerk daarvoor een ongekend stijlvolle ambiance. Klokgelui van de vermaarde Hémonyklok verwelkomt jullie en de gasten en doet jullie ook (maar nu getrouwd) weer uitgeleide; de organist speelt de bruidsmars; de zeventiende-eeuwse bloemen op het plafond vormen een symbolisch bruidsboeket; tientallen kaarsen in de oude kroonluchters verlichten de ceremonie, terwijl vele eeuwen historie jullie omringen.

DE OUDE RAADZAAL

Voor huwelijken met een beperkt aantal gasten is de oude raadzaal van de voormalige gemeente Beets uitermate geschikt. Vanwege de trap ernaar toe is deze ruimte wel wat minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De zeventiende-eeuwse plafondschilderingen en het antieke, statige meubilair staan garant voor een intieme sfeer.

DINEREN

Na de plechtigheid kun je het diner in dezelfde ruimte houden, c.q. vieren. We adviseren jullie graag omtrent catering. Hebben jullie andere voorkeuren dan is dat natuurlijk ook altijd mogelijk. Er zijn veel faciliteiten aanwezig om voor jullie en jullie gasten een onvergetelijk festijn neer te zetten.

JULLIE FEEST

Na de plechtigheid kunt u uw receptie en/of huwelijksfeest in dezelfde ruimte houden, c.q. vieren. Ook hiervoor geldt dat we graag in jullie wensen tegemoet komen, vermits haalbaar natuurlijk. Voor het laten maken van de bruidsreportage hoeft u niet ver weg. Beets kent vele karakteristieke lokaties. De nabije Hondenbrug is bijvoorbeeld een vermaarde en romantische locatie.

Prijzen

Het schip | v.a. € 550,-

Dit is de basisprijs voor het de huur van het schip inclusief het luiden van de klok. De prijs is exclusief de gemeentelijke leges.

Je kunt daarnaast voor een aantal opties kiezen, waaronder:

Het bespelen van het Flaes-orgel (alleen voor organisten/pianisten)
Brandende kaarsen in de vijf kroonluchters in het schip
Het gebruik van de piano
Huur spotlights, geluidsinstallatie, toneel
Grote wijzigingen in de inrichting/opstelling

De oude raadzaal | v.a. € 400,-

Dit is de basisprijs voor het de huur van de oude raadzaal inclusief het luiden van de klok. De prijs is exclusief de gemeentelijke leges.

Heb je vragen, wil je een offerte aanvragen, wil je weten of jouw huwelijksdatum nog vrij is of wil je reserveren?