‘Americanana’ The Bayou Mosquitos, met een gastoptreden van Jelka van Houten en Anna de Beus

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

‘Americanana’ The Bayou Mosquitos, met een gastoptreden van Jelka van Houten en Anna de Beus

Jelke

Op zondag 7 oktober vindt er in de kerk van Beets een bijzondere ontmoeting plaats tussen The Bayou Mosquitos en zangeressen Jelka Van Houten (zus van) en Anna de Beus.

Bayou-Mosquitos

The Bayou Mosquitos uit Amsterdam spelen smeltkroesmuziek uit Louisiana en Texas waarin een belangrijke rol is weggelegd voor het lyrische geluid van de accordeon. Cajun, Tex Mex, Rhythm & Blues en Country zijn de ingrediënten in de gumbo van de muggen uit de delta. De vier compadres zoeken met veel plezier naar de juiste toon voor elke swamp song.
Eigen songs en die van hun helden Hank Williams, Jim Reeves, Doug Sahm, Allen Toussaint, Ry Cooder, Flaco Jimenez en Los Lobos.

Abel de Lange: zang, (slide) gitaar; Marius Bos: accordeon, piano, zang; Louis ter Burg: mandoline, percussie; Ad van Beusekom op de bas.

Zie ook: www.bayoumosquitos.com

Jelka, de zus van Carice, is een bekende actrice (o.m. ‘Jeuk’, ‘Foute vriendinnen’, ‘Jackie’) maar samen met Anna staan de gezworen vriendinnen haar dametje als voortreffelijke zangeressen met een grote liefde voor het Americana en country repertoire. In 2015 kwam Jelka’s prachtplaat “Hard place for a dreamer” uit. Deze werd opgenomen in de befaamde SUN studio in Memphis, Tennessee. Een droom kwam uit.

De ladies zingen fraaie covers maar ook materiaal van eigen hand. Ze troffen de Bayou Mosquitos eerder tijdens ‘Abel’s Americana’, een van die bijzondere muziekavonden in het Amsterdamse Betty Asfalt Complex. Het werd een verrassende, spannende avond.

Niet alleen voor liefhebbers van Americana maar voor alle muziekliefhebbers een buitenkans in de kerk van Beets!.

oktober 07 2018

Details

Date: 7 oktober 2018
Time: 15:30
Cost: €17.50
Evenement Categories: ,

Venue

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland

+ Google Maps