Amy Egbers en Wiebe Pier Cnossen ‘We mogen weer… ZINGEN!’ Opera en jazz

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Amy Egbers en Wiebe Pier Cnossen ‘We mogen weer… ZINGEN!’ Opera en jazz

AMY EGBERTS en WIEBE-PIER CNOSSEN

Amy Egbers en Wiebe Pier Cnossen, We mogen weer… ZINGEN. Jazz en opera

‘Tijdens corona hebben wij ons gerealiseerd dat dingen die wij voor lief namen, zoals het delen van onze liefde voor muziek, niet altijd vanzelfsprekend zijn. Wiebe Pier Cnossen, Amy Egbers en pianist Ben van Daal willen dit graag weer met jullie delen. Wiebe en Amy hebben vaker opgetreden in de kerk van Beets, en voor beiden is dit een bijzondere plek. Het voelt dan ook als een feest dat wij hier weer muziek mogen maken. Op deze middag zullen wij een aantal parels van de zangkunst met jullie delen. Voornamelijk operarepertoire, maar een uitstapje naar jazz zou ook zomaar langs kunnen komen!
We vieren dat we weer mogen zingen, en dat we weer publiek mogen zijn. Van Carmen tot Macbeth, en van Jazz tot Brahms.’ 

Wiebe Pier Cnossen is Bariton. Hij zong eerder solo bij o.a. De Nederlandse Opera, De Nationale Reisopera, Het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Residentie Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Nationaal Toneel, Holland Opera en op diverse festivals in Europa.  Tijdens de coronacrisis bracht de productie ‘8 songs for a Mad King’ van Peter Maxwel Davies bij Opera2day troost en inspiratie. Gelukkig konden de laatste tien voorstellingen na de lockdown toch nog live gespeeld worden.

Wiebe-Pier Cnossen geeft les op het Conservatorium van Amsterdam sinds 2010 en doet dat op de afdeling waar hij zijn eerste passie voor muziek vond, de Jazz. De meest recente producties zijn o.a. de vertolking van de rol Pizarro (Fidelio – Beethoven) bij het Orkest van de Achttiende Eeuw, de titelrol Don Giovanni (Mozart) bij het Operas d’Été festival in Bretagne en voor de lockdown vertolkte hij Alfio in Cavalleria Rusticana (Mascangi) in Potenza, Italië.

Amy Egbers is Mezzosopraan. Ze heeft na haar afstuderen aan het Fontys Conservatorium in 2014 aan verschillende theaterproducties en opera’ s deelgenomen. Zo heeft zij de Nederlandse theatertournee van ‘Generations’ gespeeld en een rol gespeeld in de opera ‘ Suor Angelica’ van Puccini (La suora Zelatrice). 

Ze heeft in 2021 het post master programma van de Berlin Opera Academy afgerond, en is zojuist teruggekeerd uit Zwitserland waar zij de rol van ‘Dritte Dame’ heeft vertolkt in ‘Die Zauberflote’. 

Pianist Ben van Daal heeft in uiteenlopende muziekstijlen en samenstellingen gespeeld, van pop en jazz tot klassiek en muziektheater. Daarnaast begeleidt hij verschillende koren en solisten. De laatste tijd legt hij zich ook toe op het schrijven van eigen muziek en liedteksten

In de kerk van Beets gaat een bonbondoos van muziek open!

september 12 2021

Details

Date: 12 september 2021
Time: 15:30
Cost: €17.50
Evenement Categories: ,

Venue

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland