Helmert Woudenberg
‘Carmiggelt’

Laden Evenementen

Helmert Woudenberg
‘Carmiggelt’

Op de Zeedijk stond ‘s morgens een man van een jaar of vijftig op het bruggetje en staarde in het water. ‘Daar gaat weer een dooie hond’, zei hij. ’Die drijven hier veel. Vieze stad. Een móóie stad hoor. Maar vies. Mooi en vies’. Hij keek weer in de gracht en begon zachtjes te neuriën: ‘Mooi en vies, mooi en vies, mooi en vies, pomperdepom……..’

Zo schreef Simon Carmiggelt in het dagblad Het Parool elke dag een Kronkel. Dat was geen column, maar meer een kort verhaal, een levensschets. Een man (onmiskenbaar Carmiggelt zelf) slentert door de stad en belandt in een komische situatie (vaak in de kroeg) of heeft een ontmoeting met een kleurrijk type. Humor met een melancholische ondertoon. De Kronkels waren buitengewoon populair. Er waren mensen die er een abonnement op Het Parool voor namen. De Kronkels lenen zich heel goed voor voordracht, dat deed Carmiggelt zelf op de toen nog zwart-wit televisie, maar werd ook gedaan door coryfeeën als Ko van Dijk en Kees Brusse.

Helmert Woudenberg (en met hem vele anderen) vindt het hoog tijd om Carmiggelt weer eens in de schijnwerpers te zetten. In zijn solo voorstelling speelt hij een aantal van die grappige (maar ook droefgeestige) Kronkels op briljante wijze uit. Voor ouderen een nostalgisch weerzien en voor jongeren ongetwijfeld een prettige kennismaking met een tijd dat er nog lustig door iedereen werd gerookt en een glas bier een gulden kostte.

Verheug u op een middag met heerlijke humor en een melancholische ondertoon in Beets.

www.helmertwoudenberg.nl

Foto: Alfred Oosterman

april 19 2020

Details

Date: 19 april
Time: 15:30
Cost: €17.50
Evenement Categories:,

Venue

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland

+ Google Maps

Phone:

06 13356384