HELMERT WOUDENBERG met CARMIGGELT

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

HELMERT WOUDENBERG met CARMIGGELT

Helmert Woudenberg

De voorstellingen van 15:30 uur en van 19:00 uur zijn uitverkocht.

‘Op de zeedijk stond ’s morgens een man van een jaar of vijftig op het bruggetje en staarde in het water. ‘Daar gáát weer een doje hond,’ zei hij. ‘Die drijven hier veel. Vieze stad. Een móóie stad, hoor. Maar vies. Mooi en vies.’ Hij keek weer in de gracht en begon zachtjes te neuriën: ‘Mooi en vies, mooi en vies, mooi en vies, pomperdepom….’

Zo vanaf 1947 tot 1975 schreef Simon Carmiggelt in dagblad Het Parool elke dag een Kronkel. Dat was niet wat we nu een column zouden noemen, maar meer een kort verhaal, een levensschets. Een man (onmiskenbaar Carmiggelt zelf) slentert door de stad en belandt in een komische situatie of heeft (en dat vaak in de kroeg) een ontmoeting met een kleurrijk type. Humor met een melancholieke ondertoon.

De Kronkels waren buitengewoon populair. Er waren mensen die er een abonnement op Het Parool voor namen. De Kronkels lenen zich ook zeer wel voor voordracht. Dat deed Carmiggelt zelf op de toen nog zwart-wit televisie, maar het werd ook gedaan door coryfeeën als Ko van Dijk en Kees Brusse.

Helmert Woudenberg (en velen met hem) vinden het hoog tijd om Carmiggelt weer eens in de schijnwerpers en een aantal Kronkels op het toneel te zetten. In zijn solo Carmiggelt speelt hij een aantal van die grappige (maar ook droefgeestige) gebeurtenissen en kleurrijke (maar ook ontroerende) personages uit. Voor ouderen een nostalgisch weerzien en voor jongeren ongetwijfeld een prettige kennismaking. Want de Kronkels zijn nog allesbehalve gedateerd, ook al spelen ze veelal in een tijd dat er nog lustig door iedereen werd gerookt en een glas bier nog een gulden kostte.

oktober 04 2020

Details

Date: 4 oktober 2020
Cost: €17.50
Evenement Categories: ,

Venue

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland

+ Google Maps