Ernest Beuving ‘Klap van de korenmolen’

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ernest Beuving ‘Klap van de korenmolen’

‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Gegeven door iemand die ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde ‘hoe gek het is om het niet te zijn.’

Het is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met veel humor, imitaties, persiflages, spontaniteit en geen geposeer. Zijn acts gaan van een postume Prins Bernhard (die zich beklaagt over zijn troonopvolging), een borderlinedansende Keltische zanger, en een Toon Hermans over iPhones en ‘Spuiten en slikken’ tot en een Mick Jagger met ADHD.

Hij wordt begeleid door gitarist Erik Raayman (speelde o.a. bij Liesbeth List, Zenga, Purper, Henk Elsink e.v.a.).

Ernest Beuving won met Marcellino Bogers in 1993 de jury- en de publieksprijs op het Camerettenfestival in Rotterdam als het duo: ‘Ernesto & Marcellino’.Hij stond hiermee 8 shows in het theater  De laatste 5  shows deden ze samen met Wilfried Finkers (inderdaad de broer van…). De Telegraaf noemde hen ooit: “het beste bewaarde theatergeheim van Nederland.” Beuving schreef hiervoor de meeste  teksten en de muziek.

Pers over deze show:

  • “Een multitalent met een ijzersterke zangstem, vlijmscherpe imitaties en hij improviseert ongelooflijk soepel. Behalve zijn prachtige liedjes moet Ernest Beuving het hebben van zijn theaterpersoonlijkheid. De niet te stuiten cabaretier ontpopt zich als beschouwer. Wat blijft is zijn mateloos gevoel voor humor.” (De Stentor)
  • “Warme liedjes en hilarisch” (Het Brabants Dagblad)
  • ” Een prachtige zangstem en liedjes die verbazingwekkend goed klinken. Dat Ernest zoveel stemmen in huis heeft dwingt respect af maar als hij deze ook nog eens sterke teksten in de mond legt kan alles helemaal niet meer kapot. (Tubantia)
  • “Allround cabaretier Beuving zet de zaal op zijn kop.” (Arena)
  • ‘Meesterlijke imitaties en Beuving laat weer horen over wat voor een voortreffelijke zangstem hij beschikt.” (Leeuwarder Courant)
  • “Niemand is bestand tegen hem, een mond als een mitrailleur en altijd een voltreffer op het juiste moment. Zijn rake imitaties vallen in de smaak evenals zijn melancholische liedjes. Het beste bewaarde theatergeheim van Nederland.” (Telegraaf)
  • “Zeer getalenteerde komiek met de onderkoelde vrolijkheid van Tommy Cooper en een voortreffelijke imitator en gangmaker.” (Friesch Dagblad)
  • “Gevatte alleskunner met voortreffelijke opgebouwde en gezongen liedjes. Niet alleen zijn buigzame stem maar ook zijn vindingrijkheid brengen het publiek van het lachen naar het brullen.”(Meppeler Courant)

 

https://home/kerkbeets/domains/kerkbeets.nl/public_html.youtube.com/watch?v=zQL3Unc_CXQ

november 12 2017

Details

Date: 12 november 2017
Time: 16:00
Cost: €15.00
Evenement Categories: ,
Website: Visit Event Website

Venue

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland

+ Google Maps