Filmavond: documentaire ruilverkaveling Zeevang

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond: documentaire ruilverkaveling Zeevang

De historische verenigingen van Oosthuizen, Middelie en Warder zijn de initiatiefnemers tot het maken van een aansprekende en aangrijpende documentaire over de ruilverkaveling en de streekverbetering in de polder de Zeevang, nu ruim 50 jaar geleden.

Voor het maken van deze documentaire hebben de historische verenigingen een beroep kunnen doen op professioneel documentairemaker Erik Willems die landelijke bekendheid verwierf met onder meer documentaires voor Andere Tijden. Willems is er in geslaagd om een schitterend tijdsdocument van ruim 30 minuten neer te zetten waarin de enorme veranderingen in het boerenbestaan in de Zeevang in de zestiger jaren van de vorige eeuw op boeiende wijze worden weergegeven.

Nog in leven zijnde deelnemers en betrokkenen aan de toenmalige ruilverkaveling en streekverbetering vertellen in de documentaire over hun ervaringen van destijds. Ook zijn er beelden van ruilverkavelingboerderijen die circa 50 jaar na dato in nog vrijwel originele staat verkeren. Daarnaast is er geput uit authentieke filmbeelden.

De documentaire kon tot stand komen dankzij ruimhartige financiële ondersteuning van de Gemeente Zeevang, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Coöperatiefonds van de Rabobank Waterland, het Fonds Stichting Eiercentrale Purmerend, het Shell Vrijwilligersfonds en particuliere giften.

november 09 2015

Details

Date: 9 november 2015
Time: 20:00 - 22:00
Recurring:


(See All)
Cost: Gratis
Evenement Categories:

Venue

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland

+ Google Maps