Irina Kulikova
klassiek gitaar

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Irina Kulikova
klassiek gitaar

Irina Kulikova

Met de zeldzame schoonheid van haar klank en haar betoverende verschijning op het podium verovert Irina Kulikova overal ter wereld de harten van het publiek, zij behoort tot de klasse van muzikanten die mensen diep beroeren met hun doorleefde interpretaties.

Als dochter van een Russische cellodocente begon de ontwikkeling van haar muzikale gave op zeer jonge leeftijd. Op haar vijfde kreeg ze haar eerste gitaar. Op haar achtste gaf ze haar eerste optreden. Tegen de tijd dat ze twaalf was trok ze als kind-ster door heel Rusland en speelde ze op festivals in Europa, waar ze werd ontdekt door ’s werelds leidende gitaristen.

Tegenwoordig toert Irina Kulikova heel de wereld over, met optredens op toonaangevende festivals en in concertzalen als het Amsterdams Concertgebouw, de Tchaikovsky-zaal in Moskou, de Academische Capelle in Sint Petersburg, Schloss Mirabel in Salzburg, de Palau de la Musica in Valencia, de Muashinozaal in Tokio en het Oriental Arts Centrum in Shanghai.

Zij won meer dan 30 prijzen, waaronder eerste prijzen op de prestigieuze concoursen in Italië, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Ze is cum laude afgestudeerd aan het Mozarteum in Salzburg, het Conservatorium van Maastricht en de Gnessins Academie in Moskou. Zij nam 4 solo Cd’s op.

Zij is behalve uitvoerend muzikante ook een toegewijde pedagoge en woont sinds 2007 in Den Haag en ook een deel van haar tijd in Los Angeles.

Deze uitzonderlijke muzikante is zondag 13 oktober te bewonderen in Beets. Reserveer snel.

oktober 13 2019

Details

Date: 13 oktober 2019
Time: 15:30
Cost: €17.50
Evenement Categories: ,

Venue

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland

+ Google Maps