Johan Fretz
Literair programma

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Johan Fretz
Literair programma

Fretz

Johan Fretz is schrijver, theatermaker en zaterdag-columnist voor Het Parool en hij was regelmatig te zien in DWDD, Pauw en Jinek. ‘Ik ben een toriman, zoals ze dat in Suriname noemen’, zegt hij, ‘een verhalenverteller, dat is het liefste wat ik doe.’

Fretz is goed in dialogen en heeft gevoel voor timing. Daarom zijn de romans van Fretz bijzonder prettig om te lezen. Hij debuteerde met de roman Fretz 2025, die werd genomineerd voor De Bronzen Uil, voor het beste Nederlandstalige debuut. In zijn tweede roman, Onder de Paramariboom, vertelt hij het verhaal van een hilarische en ontwapende roadtrip door Suriname. Over een zoektocht naar afkomst en identiteit. Maar vooral over de verzoening tussen een moeder en zoon.

Met de roman won hij de Boekhandelsprijs 2019. Hij maakte ook een solovoorstelling van het boek, ‘De zachtmoedige Radicaal’, die genomineerd werd voor de ‘Neerlands Hoop’, een belangrijke cabaretprijs. Deze toriman wordt in Beets uitgebreid bevraagd over o.a. de roman ’Onder de Paramariboom’.

Het belooft een interessante literaire middag te worden.

maart 08 2020

Details

Date: 8 maart 2020
Time: 15:30
Cost: €17.50
Evenement Categories: ,

Venue

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland

+ Google Maps