Kerstoptreden door Barokensemble LA FRAGOLA: ‘Jauchzet frohlocket!‘

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Kerstoptreden door Barokensemble LA FRAGOLA: ‘Jauchzet frohlocket!‘

Het barokkoor- en orkest van La Fragola zal de mooiste delen uit het Weihnachtsoratorium (Bachcantate 1 en 6) van Johan Sebastiaan Bach spelen. Daarbij mag het spetterende ‘Jauchzet Frohlocket’ waarin pauken, trompetten en koor jubelend de kerstnacht bezingen uiteraard niet ontbreken.

Daarnaast zullen ook verstilde a capella renaissanceliederen over de Kerstnacht te horen zijn, en neemt La Fragola u mee langs feestelijke en ontroerende kerstliederen die al honderden jaren licht brengen in de donkere dagen voor Kerst (neuriet u vooral mee!).

Kortom, het wordt een feest… Jauchzet frohlocket!

Over Barokensemble la Fragola:

De musici en zangers van La Fragola, dit veelzijdig barokensemble, doen niets liever dan één ding: samen mensen verrassen en verblijden met mooie muziek. Daarom speelt La Fragola vaak op plekken waar het nèt even wat stiller is dan op andere plekken, bijvoorbeeld in AZC’s, in woonzorgcentra waar ouderen wonen en in GGZ-instellingen. Gewoon, omdat het zo leuk en fijn is om samen muziek te maken.

Daarnaast speelt La Fragola ook op héél bijzondere plekken waar zij de kans krijgen om te mógen spelen, zoals op 22 december dus in de prachtige kerk van Beets!

La Fragola is zes jaar geleden spontaan ontstaan en treedt op in wisselende samenstelling: de musici komen uit heel Nederland en kennen elkaar van diverse (student)muziekgezelschappen.

In de afgelopen jaren is La Fragola al vijf keer op zomertournette geweest om in één weekend zoveel mogelijk mensen op te vrolijken met prachtige barokklanken, met onder meer openluchtconcerten in het Slottuintheater van Slot Zeist. Daarnaast is het in de stille week al jaren minder stil in de instellingen waar zij de verkorte versie van de Johannes Passion uitvoerden. Vorig jaar voerde La Fragola voor het eerst de héle Johannespassion uit  als benefietconcert voor de reparatie van het dak van de Grote kerk in Hattem.

La Fragola staat onder de inspirerende en bezielende leiding van dirigent Herman Weelink.

december 22 2019

Details

Date: 22 december 2019
Time: 20:00
Cost: Gratis
Evenement Categories:

Venue

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland