WIJ GAAN LEKKER NERGENS NAAR TOE & ZÓCALO met Marlies Ruigrok
 Muziektheatervoorstelling

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

WIJ GAAN LEKKER NERGENS NAAR TOE & ZÓCALO met Marlies Ruigrok
 Muziektheatervoorstelling

MARLIES RUIGROK met Azul 


Deze voorstelling is uitgesteld. De nieuwe datum wordt zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Een Nederlands-Mexicaanse theateravond met twee voorstellingen van Marlies Ruigrok

Zangeres en theatermaker Marlies Ruigrok verzorgt begin 2022 een aantal keer een unieke theateravond! Afgelopen jaar maakte zij furore met twee voorstellingen en deze zijn nu slecht een aantal keer samen te zien. Laat u ontroeren door de parels van het Nederlandse theaterlied om u vervolgens mee te laten voeren door de intense muziek en sfeer op de zócalo.
Er even heerlijk uit  en toch een beetje op vakantie, in de kerk van Beets!

Wij gaan lekker nergens naar toe

Geen overvolle skipistes in Oostenrijk, geen rondreis door Azië en niet in de zon op het strand aan de andere kant van de wereld… Nee, wij gaan lekker nergens naartoe, behalve coronaproof op pad in eigen land! En waar past het Nederlandse theaterlied nou beter!?

Samen met gitarist Folkert Tettero brengt Marlies u de parels van Nederlandse bodem: een theaterconcert gebracht met passie, overgave en humor zoals zij dat als geen ander kunnen.
Met liedjes van onder andere Jasperina de Jong, Toon Hermans en Marlies zelf.

Zócalo

Op zondagmiddagen in Mexico lopen de lokale pleinen, zócalos, vol met mensen uit alle hoeken en gaten van de stad. Straten worden afgesloten, muzikanten spelen danzones, er wordt samen gedanst, samen gegeten, er worden nagels gelakt en knipbeurten gegeven. De zócalo is het hart van de wijk.
Hoe anders lijkt dat op pleinen in Nederland, waar we elkaar anoniem passeren met plastic  tassen en een telefoon, waar een duif  met anderhalve poot aan een vertrapt frietje pikt…

Op reis door Mexico en Cuba raakte Marlies gefascineerd door de sociale cultuur en de intensiteit van het leven daar. Wat gebeurt er als je afdaalt in je gevoel en niks uit de weg gaat?
Durf je je diepste emoties? Durf je dat risico? Durf je onvoorwaardelijk? Samen?
Wat kunnen wij, uit de klei getrokken Nederlanders, leren van de latino’s, getrokken uit de terra caliente, de warme grond?

Samen met haar ijzersterke muzikanten – gitarist Folkert Tettero en trombonist en tubist Peter Keijsers – gaat ze daar in deze voorstelling naar op zoek. 

Over Marlies

Marlies is zangeres en theatermaker. Ze speelde de afgelopen jaren diverse rollen in uiteenlopende producties en maakt sinds 2019 haar eigen muziektheaterprojecten.
Met AZUL, haar eerste eigen voorstelling oogstte ze direct veel lof en won ze de Entreeprijs 2019 op Festival Boulevard. In 2020 werd zij uitgekozen als éen van de talenten voor de &C Talent Academy van Chantal Janzen. Met Zócalo won ze in 2021 de Waterweg Cultuur Stimuleringsprijs en in 2022 brengt ze haar debuut -EP uit. Marlies is klaar om heel Nederland te veroveren met haar overgave, passie en innemende theaterpersoonlijkheid.

“Haar veelzijdigheid, energie en talent maken Marlies als performer onontkoombaar en de poëzie en raakheid van haar teksten zijn prijzenswaardig.” Jury Entreeprijs, Festival Boulevard

Ruigrok is een sterke theatrale persoonlijkheid en begenadigd zangeres. Ze weet met alle genres raad en is een genot om naar te luisteren.” Theaterkrant

januari 25 2022

Details

Date: 25 januari
Time: 18:17
Cost: €17.50
Evenement Categories: ,

Venue

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland

+ Google Maps