Séan Morgan-Rooney
Kerstconcert op de vleugel

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Séan Morgan-Rooney
Kerstconcert op de vleugel

Séan Morgan-Rooney

Seán Morgan- Rooney behoort tot de grootste pianotalenten van Ierland. Seán is een veelzijdig pianist en treedt op als solist en kamermusicus in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en vanzelfsprekend in Ierland. Hij soleerde bij het National Symphony Orchestra of Ireland, het Camerata Ireland Orchestra, het Uster Orchestra, het Horton Chamber Orchestra in London en Torún Symphony Orchestra in Polen.

Seán is winnaar van talloze prijzen waaronder de Charles J. Bennan-prijs op de Dublin International Piano Competitie, de Else Cross-prijs voor hedendaagse muziek uitgereikt door de Royal Academy of Music. Eerder was hij ook piano- finalist van het BBC-Young Musicians of the Year-concours.

Hij studeerde bij John O’Conor aan de Royal Irish Academy of Music in Dublin en heeft zijn bachelor-studie gevolgd aan de Royal Academy of Music in London bij professor Christopher Elton en afgesloten met excellente resultaten. Momenteel studeert hij als masterstudent bij David Kuyken, aan het Conservatorium van Amsterdam.

Afgelopen jaar bracht hij zijn debuutalbum ‘Musica Ricercata’ uit, een programma met solowerken van Ligeti, Bach en Bartók.

Traditioneel sluiten wij dit Kerstconcert gezellig af met soep en glühwein.

december 15 2019

Details

Date: 15 december 2019
Time: 15:30
Cost: €17.50
Evenement Categories: ,

Venue

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland

+ Google Maps