AFGELAST WEGENS OMSTANDIGHEDEN! Shandiz Ensemble ‘A Woman Alone ‘ en ‘Echo’

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

AFGELAST WEGENS OMSTANDIGHEDEN! Shandiz Ensemble ‘A Woman Alone ‘ en ‘Echo’

Shandiz is in 2001 opgericht door twee uit Iran afkomstige musici. Merhrnaz (zang) en Hamid Tabatabei (piano, arrangementen en composities). Later is de groep uitgebreid met Imre Keblusek (cello) en Angela Skala (viool). Het ensemble maakt muziek waarvan de wortels in Iran liggen maar die dus worden gespeeld met een klassieke westerse bezetting . Er wordt in het Perzisch gezongen maar de Nederlandse vertaling wordt bij het concert uitgereikt.

In de Kerk van Beets speelt Shandiz ‘A Woman Alone ‘, gebaseerd op gedichten van Forugh Farrokhzad  en ‘Echo’, gebaseerd op gedichten van M.Sereshk.

‘A Woman Alone’  is een compositie waarin veertien gedichtfragmenten van de gevierde dichteres Forugh Farrokhzad op muziek zijn gezet. De  dichteres staat er vooral om bekend dat zij in een door mannen gedomineerde wereld vrouwengevoelens een gezicht wist te geven.

‘Echo’ is een compositie van Hamid Tabatabaei die aanvankelijk is geïnspireerd door de volksprotestbeweging in Iran in 2009. Uiteindelijk is het een klaaglied voor onderdrukte mensen in de hele wereld geworden.

Shandiz treedt geregeld op in kerken, musea, theaters en culturele centra en een enkele keer op radio en televisie.

Website Shandiz

maart 12 2017

Details

Date: 12 maart 2017
Time: 14:30
Cost: €12.50
Evenement Categories: ,

Venue

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland

+ Google Maps