Zeevang route

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zeevang route

Tijdens de zomerroute 2016 is er veel te doen en te zien in de kerk van Beets. Zo presenteert de kerk haar nieuwe culturele programma 2016-2017. U kunt als eerste reserveren voor prachtige programma’s .

Verder exposeren Tejo Hendriks met portretten van mensen uit de Zeevang en illustraties van dieren voor verpakkingen van Puik en Sluis diervoeders; Moniek Wiers toont haar bijzondere, op Tibetaanse traditie, geïnspireerde Mandala’s;  Desiree Wijgman laat een selectie van haar beelden zien (overigens exposeert zij ook op Beets t/o nr. 15) en tenslotte kunt u ook nog prachtige sieraden bewonderen van Gerie Spijkerman.

En de koffie/thee/(fris)drank staan voor u klaar.

De kerk op zich is al een bezoek waard, het bouwjaar van de oorspronkelijke kerk wordt geschat op 1360. In het begin van de 15de eeuw werd het oude kerkgebouw uitgebreid met het huidige bakstenen koor. In de late 15de of 16de eeuw is het schip gebouwd.

In de eerste helft van de 17de eeuw werden de bijzondere beschilderingen, bestaande uit bloemen en in de koorsluiting een vruchtdragende appelboom, op het houtgewelf aangebracht. Uniek stuk volksschilderkunst uit de 17de eeuw dat gelukkig behouden is gebleven. Net als deze prachtige kerk zelf. Komt dat zien. Onderstaand treft u een voorbeeld uit de exposities.

juli 16 2016

Details

Start: 16 juli 2016 @ 08:00
End: 17 juli 2016 @ 17:00
Evenement Categories:

Venue

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland

+ Google Maps