Laden Evenementen

« Alle Evenementen

29-30 juni 2024: zomerroute de Zeevang

29 juni, aanvang 11:00 - 30 juni, aanvang 11:00

Ga mee op een culturele tocht door de Zeevang! Een unieke gelegenheid om kennis te maken met het mooie landschap van de Zeevang en de vele activiteiten van de bewoners. Liefhebbers van historie, kunst, natuur en tuinen kunnen een tocht maken langs de dorpen Oosthuizen, Middelie, Warder, Etersheim en Beets.
Zie voor het volledige programma: https://www.zomerroutedezeevang.nl/

In de Kerk van Beets kunt u genieten van bewerkte foto’s van Albert van den Berg en beelden van Desiree Wijgman.

Albert van den Berg:
Na een twintig jaar lange carrière als beroepsfotograaf besloot Albert over te stappen naar de natuurgeneeskunde.
Fotografie kwam weer in beeld toen digitale fotografie nieuwe ongekende mogelijkheden opende. Reden voor Albert om de fotografie weer te gaan beoefenen in vrij creatief werk.  Hij vindt dat kunst in de ogen van de toeschouwer zit,  zo dat iedereen in feite een kunstenaar is. Je kunt iets mooi vinden of het ontroert je of je geniet van wat je ziet. Over smaak valt niet te twisten.
Hij is lid van het Kunstcollectief Purmerend en van de beroepsvereniging beeldende kunstenaars.

Albert exposeert bij diverse gelegenheden op kunstbeurzen.  Zijn levensmotto: kijk en geniet.

Desiree Wijgman:
‘Wie goed observeert ziet nooit hetzelfde. Dat boeit, dat inspireert, ik leg me daarom ook niet vast in een bepaalde richting, ik hou van afwisseling, het brengt plezier in mijn werk. Abstracten maak ik even graag als aanschouwelijk werk, vrije vormen of levensechte koppen. De ene keer ga ik uit van een brok ruwe steen, waar ik het idee uithaal, een andere keer dwing ik klei in de gestalte die in mijn hoofd zit.’
Kenmerkend voor Desiree is haar grote betrokkenheid bij haar beelden. Dit betekent dat zij, het hele proces van begin tot eind, zelf uitvoert. Van het maken van een eerste opzet in was of klei, tot het gieten en de uiteindelijke afwerking en presentatie op de sokkel.

Desiree exposeert zowel in de kerk als in haar atelier bij haar boot, t/o Beets nr. 15. Meer zien? Ga naar https://www.desireewijgman.nl/

Op beide dagen is de kerk geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Oók op 29 juni, om 20.00 uur: cabaret van de Paul van Vliet Academie

Gegevens

Begin:
29 juni, aanvang 11:00
Einde:
30 juni, aanvang 11:00