Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ad Vanderveen

11 mei, aanvang 20:30

€20,00

‘AMERICANA’

Ad Vanderveen heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest gerespecteerde singer/ songwriters in de hedendaagse (inter)nationale folk en roots-muziekscene.

Hij is geboren in Nederland (Hilversum, 1956), is half Canadees en juist dit deel van de wereld heeft zijn muziek het meest beïnvloed.
Ver voordat zijn muzikale stijl Americana werd genoemd pionierde en experimenteerde Ad al met een mix van stijlen als rock-‘n-roll, folk en country. Hij speelde in veel bands voordat hij begin jaren negentig zijn vorm vond als soloartiest.
Zijn muziek door de jaren heen omvat een groot aantal stijlen, van intieme akoestische folk, country en rock-’n-roll, tot expressieve rock en uitgebreide elektrische improvisaties met band.

In de afgelopen jaren heeft Ad een indrukwekkende catalogus van solo-cd’s opgebouwd en deelgenomen aan talrijke samenwerkingsprojecten met grote muzikanten over de hele wereld, zoals: Al Kooper, Al Perkins, Leland Sklar, David Olney, Herman Brood, Flaco Jimenez, Iain Matthews, Eliza Gilkyson, John Gorka, Eric Andersen, om een paar namen te noemen. Recentelijk nodigde niemand minder dan Van Morrison hem persoonlijk uit als zijn openingsact, nadat hij diens 2017 Cd ‘Worlds Within’ had gehoord.

Zijn oeuvre wordt gekenmerkt door een steeds weer vernieuwende, afwisselende en dieper gaande ontwikkeling. Hij geniet respect van een groeiend aantal fans, critici en collega’s, zowel in de oude wereld als in de nieuwe. Live speelt hij de laatste tijd voornamelijk akoestische luisterconcerten in solo, duo, trio, dan wel kwartetbezetting.

Een prachtige afsluiting van het seizoen in de Kerk van Beets!

Ad Vanderveen: zang, gitaar, mandola, harmonica, footstomp Kersten de Ligny: zang, autoharp, percussie Jan Erik Hoeve: pedal steel, banjo, zang.

Zie ook:
https://www.youtube.com/watch?v=fmpCsioqcgI
https://www.advanderveen.com

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Ad Vanderveen
20,00
134 beschikbaar

Gegevens

Datum:
11 mei
Tijd:
20:30
Kosten:
€20,00