Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Carel Kraayenhof en Marietta Petkova

22 december 2023, aanvang 20:30

€25,00

‘DE HAND VAN DE BEER’

Een bijzondere samenwerking tussen Marietta Petkova (piano) en Carel Kraayenhof (bandoneon). Twee meesters op hun instrument hebben elkaar gevonden in een autobiografisch getint programma, getiteld ‘Hand van een Beer’. Vanuit bewondering voor elkaars kunstenaarschap en een onmiskenbare klik ontstond het idee voor een gezamenlijke tournee. Met volksmuziek als onderliggend thema vertolken zij werken van o.m. Bach, Scarlatti, Schubert, en Argentijnse meesters als Piazzolla, Garçia en Piazzolla.

De composities worden afgewisseld met persoonlijke verhalen, zoals die over beider fascinatie voor de legendarische klassieke pianist Svjatoslav Richter, wiens reuzenhand ooit het kleine kinderhandje van Marietta omvatte en ter ere van wie Carel een poëtisch pianowerk schreef, dat hij later speciaal voor Marietta omdoopte in Ruka na Metchka (‘Hand van een Beer’).

Een unieke topontmoeting tussen piano en bandoneon in de Kerk van Beets!

Zie ook: https://geelvinck.nl/kunstenaars/marietta-petkova/
en: https://geelvinck.nl/kunstenaars/carel-kraayenhof/

 

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
22 december 2023
Tijd:
20:30
Kosten:
€25,00