Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Joost Lijbaart, Sanne Rambags, Bram Stadhouders

14 oktober 2022, aanvang 20:30

€17,50

‘UNDER THE SURFACE’

Under the Surface is een Nederlandse band gevormd door drummer Joost Lijbaart, gitarist Bram Stadhouders en de jonge vocaliste Sanne Rambags.

Sinds de oprichting van Under the Surface in 2016 heeft de band internationaal veel succes beleefd. Drummer Joost Lijbaart zag al vroeg de potentie van de groep en wist meer dan 160 concerten in 22 landen op 4 continenten te organiseren: van Afrika tot Zuid-Amerika, Azië, het Midden Oosten en Europa. Geïnspireerd door de vele reizen en culturen waarmee de groep in aanraking kwam, ontwikkelden zij een unieke improvisatietaal, een combinatie tussen jazz, etnische en elektronische muziek.

De groep bracht twee albums uit. Het debuutalbum –Under the Surface – (2017) en het live album –Trinity- (2019) werden beiden genomineerd voor een Edison. Tijdens de volledig geïmproviseerde concerten waarbij sfeer, poëzie en samenspel een grote rol spelen wordt de luisteraar meegenomen naar een soms haast droomachtige nieuwe werkelijkheid.

Op dit moment werkt Under the Surface aan hun derde album – Mine Triuwe –
Gitarist Bram Stadhouders schreef een suite van 6 composities waarin de karakters en kwaliteiten van de bandleden boven zichzelf uitstijgen en de unieke muzikale taal van Under the Surface worden samen gevat in een stevig muzikaal statement dat laat horen waar de band voor staat.
Vocaliste Sanne Rambags deed met behulp van het Instituut voor de Nederlandse taal onderzoek en schreef teksten voor het album in het Oudnederlands. De taal die tot 1200 na Christus in Nederland werd gesproken en qua klank verwant is aan het Gaelisch en IJslands.

Voor North Sea Round Town gaf de groep verschillende unieke ‘klankconcerten’ waarbij werd gespeeld voor geblinddoekt publiek in o.a. de Laurenskerk, het oogziekenhuis en op het dak van de Bijenkorf in Rotterdam.

Drummer Joost Lijbaart (1967) behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Bram Stadhouders (1987) is een van de meest veelbelovende nieuwe jonge muzikanten in het Europese improvisatie circuit en Sanne Rambags (1994) is een van de weinige zangeressen van haar generatie die op een zeer open manier kan improviseren door zichzelf volledig te positioneren tussen de muzikanten. Dit geeft haar stem een instrumentale functie die prachtig aansluit bij het open groepsgeluid.

Under the Surface

Joost Lijbaart – drums / percussie
Sanne Rambags – zang / teksten
Bram Stadhouders – gitaar / elektronica

De foto is gemaakt door David Lam en Hannah Thompson

PERSCITATEN

Een mysterieus en monumentaal bouwwerk
(Rinus van der Heyden – Jazznu)

Is het beluisteren van het album al een intense ervaring, het bijwonen van het concert is magisch.
(Jan Jasper Tamboer – Het Parool)

De luisteraar raakt betovert door het fraaie precieze spel.
(Gijsbert Kramer – De Volkskrant)

Sanne Rambags is een verhalenvertelster die balanceert tussen magie en werkelijkheid. En dat voor een 22-jarige.
(Erno Elzinga – Jazzenzo)

Een buitengewone en zinderende samenwerking.
(Erno Elzinga – Jazzenzo)

Deze drie musici maken een palet van muzikale sferen die als een prisma je gehoor kleurt.
(Mattie Poels – Music Frames)

Krachtige muziek zonder compromis
(Nederlands Dagblad)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
14 oktober 2022
Tijd:
20:30
Kosten:
€17,50

Locatie

De Kerk van Beets
Beets 51
Beets, Noord Holland 1475 JD Nederland
Telefoon
06 81809900