Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marnix Busstra & Band afgelast!

september 18 @ 15:30 - 17:00

Helaas is de voorstelling van Marnix afgelast.

‘JAZZ’

De combinatie van (electrisch) gitaar en vibrafoon komt wellicht niet heel vaak voor, maar de enorm verschillende klankkleur van beide instrumenten vullen elkaar eigenlijk heel goed aan. Voor gitarist Marnix Busstra is dat gesneden koek; de samenwerking met vibrafonisten speelt een rode draad in zijn muzikale leven. Een van de eerste bezettingen waar hij als jonge muzikant in speelde was ‘Last Resort’ van vibrafonist Carl Schulze, de band waarmee hij ook voor het eerst op het North Sea Jazz Festival optrad. Later had hij jarenlang een intensieve samenwerking met de wereldberoemde vibrafonist Mike Mainieri (vooral bekend van zijn band ‘Steps Ahead’), met wie hij een hele reeks optredens deed en verschillende albums opnam.

Daarna ontstond de samenwerking met Vincent Houdijk. Vincent is een enorm veelzijdig en virtuoos vibrafonist, die door zijn scholing in klassieke en lichte muziek voor alles openstaat en altijd op zoek is naar nieuwe muzikale uitdagingen. Met zijn eigen band VinniVibes heeft hij al vele succesvolle optredens en albums op zijn naam staan. Daarnaast werkte hij met vele grootheden, van Ravi Coltrane tot Eric Vloeimans en van Mathilde Santing tot het Metropole Orkest.

Vandaag komen er veel verschillende muzikale werelden voorbij, met als uitgangspunt eigen composities van Marnix en Vincent. Bovendien zullen ze een deel solo spelen, een deel als duo verzorgen en een deel spelen met de ritmesectie, bassist Maciej Domaradzki en drummer Michiel Buijsse. Kortom, een absolute must voor iedereen die van mooie muziek houdt!

Gegevens

Datum:
september 18
Tijd:
15:30 - 17:00

Locatie

De Kerk van Beets