Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Atelier- en Kerkenroute

16 oktober 2022, aanvang 12:00 - 17:00

8, 9, 15 en 16 oktober | Toegang gratis

Tijdens de Kunstmaand Edam-Volendam op 8 en 9, 15 en 16 oktober is de Kerk van Beets deelnemer aan de Open Atelier- en Kerkenroute. Er is een mooie, kleurrijke expositie te zien van kunstenaars uit Warder, elk met haar/zijn eigen focus en van een bijzondere kwaliteit! De deelnemende kunstenaars zijn Odette Eijkmans, Anna van Gerve, Marco van den Oever, Lidy van Oort, Patricia Schor, Kees Verdonk en Joke Werkhoven.

Ga met ze in gesprek, laat u verrassen en drink ondertussen een heerlijk kopje koffie of thee of een glas fris/wijn/bier.
Wees welkom in een warme kerk!

Odette Eijkmans — Foto’s

Odette Eijkmans is geboren in Amsterdam en woont al 44 jaar in het wonderschone Warder, waar zij ten volle geniet van het buitenleven en de prachtige natuur in de omgeving.
Samen met haar man Henk reist zij al tientallen jaren de hele wereld rond om te smullen van de natuur en nieuwe culturen. Fotograferen heeft ze van huis uit meegekregen en dat heeft geresulteerd in een schat aan foto’s, met als hoogtepunt de natuurfoto’s in diverse landen van Afrika.
Odette wil graag toeschouwers inspireren om buiten de gebaande paden gaan.

Anna van Gerve — Schilderijen

Anna van Gerve zoekt in haar tekeningen en schilderijen naar de kinderlijke verwondering en het enthousiasme dat ze bij haar zoon ziet als hij een ‘schat’ vindt in de natuur. Het is de onbevangen blik van een kind die ons opnieuw doet beseffen hoe wonderlijk de natuur is en hoe onbegrijpelijk het is dat we alles voor lief lijken te nemen.
www.annavangerve.com

Marco van den Oever — Tekeningen

Naast bouwkundig tekenaar is Marco van den Oever ook illustrator/ cartoonist. Zijn cartooneske prenten geven, met een knipoog, kleine en grotere onderwerpen uit het dagelijkse leven weer. Hij laat zich bovendien inspireren door zijn omgeving en zijn roots, en het polderlandschap van de Zeevang.
www.motekenbureau.nl/illustraties/

Patricia Schor — Schilderijen

Patricia Schor studeerde aan de Amsterdamse Grafische School, de MO schilder- en tekenopleiding en de Rijksacademie. Ze heeft zich toegelegd op de teken- en schilderkunst. Naast modeltekeningen maakt zij figuratieve schilderijen. Voor haar onderwerpen laat ze zich inspireren door haar directe omgeving.
www.zomerroutedezeevang.nl/patricia-schor

Kees Verdonk — Projecten

Naast het feit dat Kees Verdonk timmerwerk, restauratie, meubelbewerking, houtwerk of hout in combinatie met andere materialen verzorgt, heeft hij een aantal eigen projecten, zoals het ontwikkelen van mobiele foodcars, bijzondere instrumenten of andere festivalattributen. Hij presenteert drie films in oude bouwtoiletten. Verwant aan de pin hole, Cinema Obscura. Buiten rond de kerk, of binnen met slecht weer:
WATER (over de loop van het water, die niet altijd loopt zoals we dat geleerd hebben),
STRAAT (over de dynamiek van een gewone straat in een dorp en
VERTE (over de verte in onze omgeving, in ieder geval niet dichtbij).
En vijf schilderijen binnen.
keesverdonk.nl

Joke Werkhoven — Sieraden

De laatste acht jaar kan Joke al haar tijd steken in het ontwerpen en maken van onalledaagse en unieke sieraden en objecten. Daarvoor werkte ze als technisch illustrator, grafisch ontwerper en als laatste docent beeldend aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
De sieraden en objecten die ze maakt, ontstaan altijd uit de materialen die ze jarenlang bewaard, gespaard, gevonden en verzameld heeft. Ze herbruikt en past ze aan om nieuwe, onalledaagse en unieke sieraden en objecten te maken. De sieraden zijn altijd draagbaar, maar kunnen ook als object aan de muur hangen.
In het kader van 450 jaar Nederland heeft Joke twee series halssieraden gemaakt, gebaseerd op de 4 V’s: Vrijheid, Verdraagzaamheid, Verbondenheid en Verscheidenheid.
https://www.instagram.com/joke.werkhoven

Gegevens

Datum:
16 oktober 2022
Tijd:
12:00 - 17:00