Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rosita Steenbeek

17 maart, aanvang 15:30

€20,00

‘WE WAKEN OVER ONZE MENSELIJKHEID’

Rosita Steenbeek over leven en werk: een literaire ontmoeting

Rosita studeerde enige tijd theologie en Klassieke talen maar stapte over naar een studie Nederlandse taal- en letterkunde. Na haar doctoraal verhuisde ze naar Rome. Ze vertaalde boeken uit het Italiaans, onder meer van Alberto Moravia en Susanna Tamaro. In 1994 debuteerde ze met De laatste vrouw dat in meerdere talen werd vertaald. Vele romans volgden, vaak met een Italiaans decor zoals Schimmenrijk, over de Etrusken en rouwverwerking, Ballets Russes dat in Venetië speelt, Siciliaans Testament, Ander licht,een historische roman over Nederlandse schilders die naar Rome vertrokken, maar ook Intensive Care, over het auto-ongeluk dat haar samen met haar moeder overkwam vlak na de dood van haar vader. Amsterdam – Delphi over de avontuurlijke fietstocht die ze maakte van Amsterdam naar het Orakel in Griekenland.

Verder schreef ze meerdere boeken over Rome. In 2015 verscheen de historische roman Rose, een familie in oorlogstijd, gebaseerd op het bewogen leven van haar Duits-Joodse grootmoeder. In 2017 verscheen haar essay over compassie: Heb uw vijanden lief.

In september 2018 verscheen Wie is mijn naaste?,  een reisverhaal langs Lampedusa, Sicilië en Libanon, waarin zowel vluchtelingen als hulpverleners een gezicht krijgen.
Haar laatste Rome-verhalen, waarin ze ook vertelt over de lockdown, werden gebundeld in Rome.

 Wees welkom en ontmoet Rosita in de Kerk van Beets!

Tijdens de lezing is boekhandel ‘t Pakhuis uit Edam met een boekenstand aanwezig.
In de pauze en na afloop kunt u het boek van uw keuze door Rosita laten signeren.

Zie ook: https://www.rositasteenbeek.com/

Foto Rosita gemaakt door Frank Ruiter


U kunt deze literaire middag feestelijk afsluiten bij ‘Eetclub Beets 15‘, waar voor deze gelegenheid een uitgebreid mediterraans schalendiner wordt geserveerd voor de speciale prijs van € 27,50 (excl. dranken).
Aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur.

Voor meer informatie en aanmelding: mail naar eetclubbeets15@gmail.com.
Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
17 maart
Tijd:
15:30
Kosten:
€20,00