Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Schrijver Arthur Japin

16 maart 2025, aanvang 15:30

€16,00

Arthur Japin over zijn eigen werk

Midden in de Boekenweek, die dit jaar 90 jaar bestaat, hebben we Arthur Japin uitgenodigd in de Kerk van Beets.
Arthur heeft inmiddels een rijk oeuvre opgebouwd, waaruit hij tijdens zijn lezing een keus voor het voetlicht zal brengen. Laat u verrassen door deze veelzijdige auteur én acteur!

Over Arthur Japin:
Na het gymnasium in Haarlem en enkele jaren studie Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam doorliep Arthur de theaterschool, waar hij in 1982 afstudeerde. Hij speelde diverse rollen voor radio en televisie, en bij onder andere Toneelgroep Centrum en de Theaterunie. Ook zong hij een kleine rol bij de Nederlandse Opera.
In 1987 ontdekte hij het historische, maar tot dan toe onbekende verhaal van twee Afrikaanse prinsjes die in het negentiende-eeuwse Nederland als Hollanders werden opgevoed. Hij stopte met acteren en begon te schrijven: diverse korte verhalen, hoorspelen, toneelstukken en televisiefilms. Hij debuteerde in 1996 met de verhalenbundel Magonische verhalen. Zijn debuut werd veelgeprezen in de literaire kritiek, maar met zijn tweede boek brak hij pas echt door bij het grote publiek: het verhaal van de twee prinsjes, De zwarte met het witte hart, dat wereldwijd vertaald werd en hem internationale roem bezorgde. Arthur schrijft niet alleen romans maar ook toneelstukken.

Zijn nieuwste roman, Het Stravinsky-spel, verschijnt in augustus 2024.

Aan het eind van de lezing kunt u vragen stellen. Na afloop is er gelegenheid om werk van Arthur te kopen en te laten signeren.

Kortom: alweer een mooie middag in de Kerk van Beets!

Zie voor een uitgebreid overzicht van zijn werk: https://www.arthurjapin.nl/boeken

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Arthur Japin
Over eigen werk
16,00
150 beschikbaar

Gegevens

Datum:
16 maart 2025
Tijd:
15:30
Kosten:
€16,00