Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Starting Here, Starting Now’ afgelast

18 februari 2023, aanvang 20:00 - 22:00

€15,00

STARTING HERE STARTING NOW

Wegens ziekte is de voorstelling helaas afgelast. Nadere berichten volgen.

Musical van Richard Maltby JR en David Shire

Jewel Box Musical Theatre presenteert met trots de geraffineerde off-Broadway-musical “Starting Here, Starting Now”.
De partituur bevat romantische, grappige, soms scherpe teksten van Richard Maltby Jr. en melodieuze, emotionele muziek van David Shire.
“Starting Here, Starting Now” is een unieke muzikale voorstelling die liedjes bevat uit de beginperiode van Maltby’s en Shire’s samenwerking.
Hun carrière bereikte later vele hoogtepunten met shows als “Baby”, “Big” en “Closer Than Ever”.

Alle nummers in “SHSN” zijn afkomstig uit een reeks musicals die het team in de jaren zestig schreef:  stukken als “The Sap of Life”, “Love Match” (over de romance tussen koningin Victoria en prins Albert) en “How Do You Do, I Love You!” (dat speelt tegen de achtergrond van de opkomende hype van computer dating uit de zestiger jaren). Deze shows hebben Broadway niet gehaald. Maar de nummers waren meer dan goed. Ze waren fantastisch. Een handvol daarvan (“Starting Here, Starting Now”, “Autumn”, “What About Today?”) werden opgepikt en opgenomen door Barbra Streisand.
Dit hielp om Maltby en Shire muzikaal op de kaart te zetten.

Aan het eind van de jaren zestig zag ieder huishouden in Amerika met een tv Barbra’s televisiespecials en haar platen vlogen over de toonbank.
Een paar jaar later, in 1976, besloot Richard Maltby om de nummers in een nieuwe setting te plaatsen: een show die zou uitgroeien tot “Starting Here, Starting Now”. Hierdoor kon het publiek ervan genieten in sprankelende eenvoud, niet afgeleid door de bagage van hun oorspronkelijke, onrustige verhaallijnen.
“SHSN” zit boordevol slimme en vermakelijke nummers zoals “Crossword Puzzle”, “I Don’t Remember Christmas”, “Pleased With Myself” en “Watching The Big Parade Go By”. De cast is klein, maar de nummers zijn groot, mooi en raken in het hart.

Een sceptische Shire kwam naar New York om de originele productie vorm te geven (in de Manhattan Theatre Club) en werd uiteindelijk een van de meest uitgesproken supporters. In de woorden van Mr. Maltby, uit de aantekeningen van de regisseur voor de show: “‘Starting Here, Starting Now’ mag nooit worden gezien als slechts een avond met liedjes. Het moet een avond zijn met vijfentwintig dramatische gebeurtenissen .” Ze moeten precies de juiste snaar hebben geraakt bij het publiek, want de show ging in reprise in het Barbarann Theatre Restaurant, waar 120 optredens werden gespeeld. Er werd ook een opname uitgebracht door RCA Victor/Masterworks Broadway Records, waardoor de show een nog groter publiek wist te bereiken.

De Jewel Box Musical Theater productie van “SHSN” wordt uitgevoerd door John Rinaldi, Merel Zeeman en Krissy Dorn, met muzikaal leider Frans Heemskerk aan de piano.
John, geboren en getogen in de VS, zingt al meer dan 40 jaar in musicals, opera’s en cabaretvoorstellingen. Hij zegt graag dat hij “in alles heeft gespeeld, van ‘Aida’ tot ‘Evita’, met wat ‘Sound of Music’ en ‘A Little Night Music’ tussendoor voor de goede orde”.
Merel, die oorspronkelijk uit Nederland komt, zal bij het Nederlandse, Duitse en Belgische publiek bekend zijn van haar optredens in klassieke musicals, variërend van “Mamma Mia” en “Kinky Boots” tot “The Sound of Music” en “Les Miserables”.
Krissy is een veelzijdige zangeres/actrice uit Keulen, Duitsland, die ook enkele jaren in Californië heeft gewoond (waar ze John voor het eerst ontmoette). Haar theater ervaring omvat ‘The Sound of Music’, ‘South Pacific’ en ‘Annie’. Ze zong in vele cabaretshows en heeft jarenlange ervaring in verschillende koren en showbands in Duitsland.
Frans nam recent de muzikaal leiding en orkestratie van de nieuwe musical “Blind Date” voor zijn rekening en was o.a. muzikaal leider voor “Tina: The Tina Turner Musical” in het Beatrix Theater in Utrecht. We zijn blij dat hij zich bij Jewel Box Musical Theater aansluit als muzikaal leider en pianist.

Zij kunnen niet wachten om “Starting here, starting now” met u te delen.
Deze productie wordt gepresenteerd in samenwerking met Auteursbureau ALMO namens Music Theatre International (Europe).

Ga voor meer informatie over theaterbureau, artiesten en producties naar www.jewelboxmusicaltheater.com

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
18 februari 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€15,00

Locatie

De Kerk van Beets
Beets 51
Beets, Noord Holland 1475 JD Nederland
Telefoon
06 81809900